24 Mart 2015 Salı

İçli Köfte (cevizli)


Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı esmer düğürcek
  • 2 su bardağı sıcak su (yaklaşık)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • kimyon (yarım çay kaşığı)
  • karabiber (yarım çay kaşığı)
  • kırmızı pul biber (yarım çay kaşığı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • nane (yarım çay kaşığı)
  • iç harcı:
  • 300-350 gr kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • karabiber
  • kırmızı pul biber
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • tuz
  • Hazırlanışı

Geniş bir kabın içerisine, esmer düğürümüzü alalım ve yaklaşık 2 su bardağı sıcak su ile ıslatalım. Daha sonra şişen düğürümüzün içerisine un, salçalar ve baharatları ilave edip yoğuralım.

İç harcını hazırlayalım:
Tavamızın içerisine kıyma ve doğranmış kuru soğanı ekleyelim ve kavuralım daha sonra baharatları ve cevizi ilave edip ocaktan alalım.

Yoğurduğumuz köfteden parçalar kopartalım ve yuvarlayalım. Tam orta kısmını biraz açalım ve iç harcımızdan ilave edip kapatalım. Yassı yuvarlak biçimde köfte şeklini verelim. Yağı tavada kızdıralım orta ateşte iki taraflı pişirelim (pişirirken devamlı çevirmeyin tek tarafı iyice pişsin sonra çevirin) afiyet olsun :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder