31 Mart 2015 Salı

Kıymalı Pirinçli Börek



  • 5 adet böreklik yufka
  • 4-5 yemek kaşığı kıyma
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • Maydanoz
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

İç sosu:

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta
  • Susam

Kıymalı Pirinçli Börek Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle pirinci ufak bir tavanın içerisinde çok az sıvı yağ ile kavurup, sıcak su ekleyip pişirelim.
Başka bir tavada kuru soğanı ve kıymayı sıvı yağ ile kavuralım. Ardından kırmızı pul biber, tuz, maydanozu ekleyip ocaktan alalım. Kıymayı ve pirinci birleştirip karıştıralım.

iİç sosu için; süt, sıvı yağ ve 1 yumurtayı çırpalım. Yağlanmıs fırın tepsimizin içerisine 1 adet yufkayı serelim. Yufkaların kenarları dışardan sarkacak şekilde. İç sostan gezdirelim ve diğer 2 yufkayı da elimizle kopartarak tepsiye serelim. Yine sos gezdirelim ve iç harcımızı yayalım. Geride kalan 2 yufkayı da parça parça yapıp tepsiye yayalım ve iç sos gezdirelim. En son dışarda kalan yufkayı tepsinin içerisine alalım.1 adet yumurtayı çırpıp böreğin üzerine sürelim ve susam serpiştirelim. 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder