30 Mart 2015 Pazartesi

Mavi Haşhaşlı Çıtır Börek


  • 4 adet yufka

İç sosu için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

İç harcı için:

  • Peynir ve maydanoz

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Mavi haşhaş

Yapılışı

Öncelikle iç sosunu hazırlayalım, bir kasenin içerisine sıvı yağı, unu ve sirkeyi alarak çırpalım.

İç harcı için ise peynir ve ince kıyılmış maydanozu harmanlayalım.

Tezgaha 1 adet yufkayı serelim ve orta kısmına iç sosu gezdirerek iç harcını yayalım. Yufkanın tek tarafını kapatalım, iki kenarı da hafif kapatarak rulo şeklinde saralım. 3-4 parmak kalınlığında keselim. Yağlanmış fırın tepsisine yada yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Diğer yufkalar için de aynı işlemi yapalım. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve mavi haşhaş serpiştirelim. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder