19 Nisan 2015 Pazar

DÜDÜKLÜ TENCEREDE MERCİMEK ÇORBASI


  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 orta boy patates (çiğ olarak rendelenmiş)
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • karabiber
  • tuz
  • pul biber

Hazırlanışı:

Düdüklü tencerenin içerisine sıvı yağ koyduktan sonra, naneyi ekleyin biraz kızdırdıktan sonra salçayı ekleyin, çiğ patates ve kuru soğan rendeleyerek ekleyin. Kırmızı mercimek ve baharatları da ekleyip suyunu koyun ve düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder