7 Nisan 2015 Salı

ISPANAKLI KEK




  • 3 yumurta
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı çiğ ıspanak püresi (ıspanak yapraklarını ezici ile püre yapıyoruz ya da rondodan geçirilebilir, ıspanak saplarını kullanmıyoruz)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 – 2. 5 su bardağı un 
 Yumurta ve şekeri çırpalım, sıvı yağ, süt, ıspanak püresini ilave edip tekrar çırpalım en son un, kabartma tozu ve vanılyayı da ekleyıp çırpalım, muhallebi kıvamında bir kek hamuru elde ettikten sonra yağlanmış kek kalıbımızda 35-40 dakıka kadar 180 derecede pişirelim.
Afiyet şeker olsun :)
yumuşacık, ıspanak tadından eser bile olmayan nefis bir kek, tavsiye ederim ;)






2 yorum:

  1. Kek çeşitlerini saymakla bitmez sanırım. Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil