12 Nisan 2015 Pazar

MANTILI BULGUR KÖFTESİ


Malzemeler

  • 2 çay bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı mantı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta akı
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sosu için:
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Nane

Hazırlanışı

İnce bulguru iki parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyip şişmesi için bekleyelim.
Bulgur, yumurta akı, un, rendelenmiş sarımsak ve baharatları iyice yoğuralım minik toplar yapalım.
Tencerede sıvı yağ ile naneyi kavuralım sonra salçaları ekleyip biraz da tuz ekleyıp suyunu ilave edelim (su : 7 su bardağı) kaynamasını bekleyelim kaynayınca köfteleri ve mantıyı ekleyıp mantılar pişene kadar bekleyip ocaktan alalım Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder