20 Nisan 2015 Pazartesi

PRATİK BÖREK (SU BÖREĞİ TADINDA)


Malzemeler

  • 4 adet böreklik yufka
  • İç sosu:
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • İç harcı:
  • Ufalanmış beyaz peynir ya da sizin tercihinize göre;patatesli, mercimekli, kıymalı vs. Olabilir
  • Üzeri için:
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı

Üstü çıtır içi su böreği tadında oluyor;)
Öncelikle iç sosu çırpalım. Bir yufkayı tezgaha serelim, sos sürelim sonra iç harc ekleyelım kol böreği gibi sarıp yağlanmış tepsiye alalım. Diğer yufkaları da aynı sekılde soslayıp iç harcını ekleyıp etrafına sararak dizelim. Üzerine yumurta ve sıvıyağı karıştırıp sürelim 200 derecede kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder