20 Nisan 2015 Pazartesi

ŞAMBALİ TATLISI


  • 3 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • kabartma tozu
  • vanilya
  • 1 su bardağı un
  • Ceviz fıstık ya da badem
  • Şerbeti için;
  • 4 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker

Yapılışı

Öncelikle şerbeti kaynatılır ve soğumaya bırakılır
İrmik yoğurt şeker çırpılır kabartma tozu vanilya un eklenip çırpılır yağlanmış tepsiye hamur yayılır üzeri iyice düzeltilir ve en üstüne fıstık ceviz ya da badem dizilir 180 derecede pişirilir.
Tatlı sıcakken soğuk şerbet dökülür en az 6-7 saat bekledikten, şerbetini iyice çektikten sonra servis edilir afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder