2 Nisan 2015 Perşembe

Yumuşacık Yassı Poğaça


Malzemeler

1 adet yumurta (sarısı üzeri için)

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı süt

1 su bardağı ılık su

1 paket kuru maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Un

İç harcı için;


Ufalanmış beyaz peynir

Yapılışı


Yoğurma kabımızın içerisine un hariç bütün malzemeyi alalım karıştıralım. Yavaş yavaş un ilavesi yapalım ve hamuru yoğuralım. 2 saat mayalanmaya bırakalım.

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alalım. Elimizle açalım, orta kısmına peynir koyup kapatalım. Yuvarlayalım ve tekrar ortasına bastırarak yassı şekil verelim. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapalım. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatalla çizelim. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder