12 Mayıs 2015 Salı

PATATESLİ KIYMALI GÜL BÖREK


  • 4 adet böreklik yufka
  • 3 adet orta boy haşlanmış patates
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Maydanoz
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • Baharat ve tuz

Üzerine sürmek için:

  • Yumurta

Arasına sürmek için:

  • Sıvı yağ

Hazırlanışı:

Tavada ince doğranmış kuru soğanı kavuruyoruz üzerine kıyma ve salça ekleyip karıştırıyoruz sonra haşlanmış patatesi rendeliyoruz baharat ve tuzunu da ekleyip ocaktan alıyoruz ince doğranmış maydanozu da ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.Yufkayı tezgaha seriyoruz dörde kesiyoruz her bir üçgen şeklindeki yufkaları çok az fırça ile yağlıyoruz uzun kenara iç harç ekliyoruz rulo gibi sarıp gül şeklini veriyoruz tepsiye diziyoruz, üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder