15 Mayıs 2015 Cuma

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI


  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Vanilya

Yapılışı

Tencerede yağ ile unu orta ateşte kavurun un pembeleşinceye kadar rengi çok koyulaşmasın. Sonra şeker ve sütü yavaş yavaş ekleyin karıştırarak pişirin. En son vanilyayı ekleyip koyulaşınca ocaktan alın (topaklanma olursa ocaktan aldıktan sonra iki dk mikserle çırpın) Su ile ıslatılmış borcam yada tepsiye tatlıyı dökün. Buzdolabında 3 saat kadar bekletip dilimleyip servis edin.
Pişirme işlemini tel çırpıcı ile çırparak pişirirseniz topaklanma olmaz ve sonradan mikserle çırpmanıza gerek kalmaz.
Dilimlerin tepsiden kolay çıkmasını sağlamak için mutlaka tepsi ya da borcamı ıslatıp tatlıyı dökün.
İsterseniz küçük kaselere ekleyip de servis edebilirsiniz.
Üzerine ceviz, fındık çok yakışıyor isteğe göre tarçın, kakao ve çikolata rendesi de kullanabilirsiniz ;)
Afiyet olsun:)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder