19 Haziran 2015 Cuma

ÇİKOLATALI KURABİYE



  • 150 gram tereyağ
  • 1 yumurta
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Aldığı kadar un
  • ÜZeri için: ekmeğe sürülen nutella ya da çokokrem

Hazırlanışı

Oda sıcaklığındaki tereyağ yumurta ve şekeri karıstıralım sonra kabartma tozu vanılya ve unu ılave ederek yoğuralım hamurdan ufak bezeler yapıp ortasına kapak ile ya da baş parmagımızla bastırarak çukurlaştıralım 180 derecede 15 dk kadar üzeri hafif pembeleşene kadar pişirelim fırından cıkan kurabıyeler sıcakken orta kısmına çikolata ekleyelim afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder