5 Temmuz 2015 Pazar

CEVİZLİ ŞERBETLİ TATLI





Hamuru için:
  • 150 gr margarin
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı bardağı irmik
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un (aldığı kadar)
Şerbeti için:
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Üzeri için:
  • Ceviz
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Tenceremizin içerisine su ve şekeri alalım. Orta ateşte kaynatalım ve kıvamını alınca da limon suyunu ilave ederek şerbeti kestirip ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım. Yoğurma kabımızın içerisine hamur malzemelerini alalım ve azar azar un ilavesi ile yoğuralım (ele yapışmayan bir hamur elde edelim) Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alalım ve yuvarlayıp fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine de bütün ceviz taneleri koyalım. 180 derecede yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
Pişen cevizli tatlımızı 10 dakika ılımaya bırakalım ve şerbeti ile birleştirelim.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder