11 Temmuz 2015 Cumartesi

KOLAY ŞAMBALİ TATLISI


Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Üzeri için:
  • Badem fındık fıstık ya da ceviz
  • Şerbeti için:
  • 1. 5 su bardağı toz şeker
  • 2. 5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Hazırlanışı

Karıştırma kabımızda yoğurt, irmik, şeker, kabartma tozu, sıvı yağ ve unu karıştırıyoruz koyu kıvamlı bir hamur elde ediyoruz ufak boy tepsimizi yağlayıp hamuru yayıyoruz üzerine arzuya göre malzeme ekliyoruz ben fıstık ekledim 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Şerbeti için; su ve şekeri kaynatıp indirmeye yakın limon suyu ekleyıp ocaktan alıyoruz
Tatlımız soğuk şerbet ılık iken birleştiriyoruz dilimleyip servis ediyoruz yanında dondurmada çok yakışıyor ;) afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder