11 Temmuz 2015 Cumartesi

TAVUKLU BEZELYELİ PİLAV


Malzemeler:
1 adet tavuk bonfile
1 ufak kase bezelye 
1 su bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı salça
1 kuru soğan
2-3 diş sarımsak
Pulbiber
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı: 
Kuru soğanı ve sarımsağı incecik doğradıktan sonra sıvıyağ ile tencerese kavuruyoruz sonra tavuk etini doğrayıp eklıyor ve kavuruyoruz en son salça bulgur bezelye ve baharatları ilave edıp kavurup suyunu eklıyoruz yemeği iki parmak geçecek kadar su ilave ediliyor. Kısık ateşte pişiriyoruz yaklaşık 15 dk kadar. Yanında da buzlu bir ayran ile servis edebilirsiniz:) afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder