15 Aralık 2015 Salı

ÇITIR SİMİT


  • 250 gram eritilmiş soğumuş tereyağ ya da margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • Susam

Yoğurma kabımıza yağ, tuz, şeker, sirke, kabartma tozu, yumurta akı, sıvı yağ ve yoğurt alınır sonra az az un eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
Hamurdan ufak parçalar kopartılıp simit şekli verilir.
Yumurta sarısı ile pekmez karıştırılıp üzerlerine sürülür .Susama batırılıp tepsiye dizilir. 200 derecede kızara kadar pişirilir.
Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder