15 Aralık 2015 Salı

ETLİ YAPRAK SARMASI



  • Yarım kilo asma yaprağı
  • Kemikli et
  • Zeytinyağ
  • Yarım limon
İç harcı:
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet ince doğranmış kuru soğan
  • 1-2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Nane
  • Kimyon
  • Tuz



İç harç malzemeleri iyice karıştırıyoruz. Yapraklarımızı sarıyoruz.
Tenceremizin en alt kısmına etleri diziyoruz
Üzerine yaprak sarmalarını diziyoruz .En üste zeytinyağ gezdirip limon dilimleri ekleyip sıcak su ilave ediyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder