15 Aralık 2015 Salı

FİNCAN KADAYIFI



  • Yarım kilo kadayıf
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3. 5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Şerbeti kaynatarak soğumaya bırakıyoruz. .
Tereyağı eritip sıvı yağ ile karıştırıyoruz. Kadayıfları tel tel elimizle didikliyoruz .Sonra nescafe fincanını elimizle yağlayıp kadayıfı fincanın içerisine doldurup bastırıyoruz.Sonra tepsiye ters çeviriyoruz. Diğer kadayıflar içinde aynı işlemi yapıyoruz .Üzerlerine birer kaşık kızarması için sıvı yağ gezdiriyoruz. 200 derecede pişiriyoruz.
İlk sıcağı geçen kadayıflarımızın üzerlerine şerbeti döküyoruz .2-3 saat dinlendikten sonra servis ediyoruz .Afiyet olsun
Üzerine arzuya göre fındık fıstık ceviz ekleyebiliriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder