15 Aralık 2015 Salı

ISPANAKLI KOL BÖREĞİ


 

  • 5 adet yufka
İç sosu:
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
İç harcı:
  • Yarım kilo ıspanak
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Baharatlar
  • Tuz
Üzeri için:
  • 1 yumurta



İç sos için malzemeleri karıştıralım.
İç harç için, kuru soğanı kavuralım yıkanmış ve saplarından ayrılan ıspanak yapraklarını doğrayıp tavaya ekleyelim .Salça, tuz ve baharatları da ilave edip 10 dakika kavuralım .Ocaktan alalım.
Bir yufkayı tezgaha serelim üzerine iç sos gezdirelim sonra uzunlamasına iç harçtan yayayım rulo gibi sarıp tepsiye dizelim .Diğer yufkalar için de aynı işlemi yapıp dolayarak dizelim. Üzerine yumurta sürüp kızarana kadar 200 derecede pişirelim.
Afiyet olsun.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder