15 Aralık 2015 Salı

PATATESLİ VE KIYMALI PRATİK BÖREK




  • 2. 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Ilık su
Hamurların arasına sürmek için:
  • 3 çorba kaşığı erimiş margarin ya da tereyağ
İç harcı:
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet rendelenmiş çiğ patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Baharatlar
  • Tuz

İç harç için: tavaya sıvı yağ alalım kuru soğanı kavuralım sonra kıyma ve çiğ patates rendesini ekleyelim .Kavuralım .Baharatlarını ve tuzunu da ekledikten sonra ocaktan alalım.
Un sirke tuz ve azar azar ılık su ile yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamuru 4 e bölelim.
Hepsini tepsi ebatında açalım.
Her açılan hamurun arasına erimiş yağ sürelim.
2. Hamur açıldıktan sonra iç harcı dökelim sonra diğer iki hamuru üzerine serelim.
Üzerine 1 yumurta sarısı sürelim 200 derecede kızara kadar pişirelim.
Sadece 4 beze ile kolayca yapılabilecek bir börek sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim;) Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder