15 Aralık 2015 Salı

SULU KÖFTE (KIRŞEHİR)



  • 300 gram kıyma
  • 1, 5 çay bardağı düğürcek (ince kısırlık bulgur)
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 kuru soğan
  • Karabiber
  • Kırmızı pulbiber
  • Nane
  • Kimyon
  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı salça


 Yoğurma kabımıza kıyma, düğürcek, yumurta, un, rendelenmiş kuru soğan, baharatlar ve tuzu ekleyip iyice yoğuruyoruz. Sonra ufak misket şeklinde köfteler yuvarlıyoruz pişerken şişeceği için mümkün olduğu kadar ufak yuvarlayalım. Tenceremize 5-6 su bardağı su koyalım üzerine bir tutam tuz serpip, ufak doğranmış patatesleri ekleyelim patatesler piştikten sonra köfteleri ekleyelim 10 dk pişirdikten sonra ;salça ve naneyi ayrı bir tavada kavurup tencereye ekleyelim 5 dakika daha pişirip ocaktan alalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder