8 Ocak 2016 Cuma

HAVUÇLU KABAK DOLMASI




  • 1 kilo kabak
  • iç harcı için::::
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 2 çay bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • ince kıyılmış dereotu ve maydanoz
  • baharatlar
  • tuz
  • sıvı yağ
Kabakları ebatına göre bir ya da iki parcaya bölelim içlerini oyacak ile ya da ufak bir kaşık yardımı ile çıkartalım
iç harç malzemelerın hepsını karıstıralım
kabakların içlerini dolduralım tencereye dizelim üzerine sıvı yağ ya da zeytınyağ gezdirelim biraz tuz serpelim ve çok az salça ekleyelım kabakları bir parmak geçecek kadar sıcak su ilavesi yapalım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder