8 Ocak 2016 Cuma

KARE BAKLAVA (EV BAKLAVASI)


  • Hamur için;
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • yarım çay kaşığı tuz
  • yarım paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
  • hamuru açmak için;
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı un
  • içi için;
  • ceviz içi
  • üzeri için;
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • şerbeti için;
  • 3, 5 bardak toz şeker
  • 4, 5 bardak su
  • 1-2 damla limon suyu

Öncelikle şerbeti hazırlayalım,
Tenceremizin içerisine şeker ve suyu ekleyip hafif koyulaşana kadar kaynatalım ve indirmeye yakında 1-2 damla limon suyu damlatalım. Soğumaya bırakalım.
Yoğurma kabımızın içerisine hamur malzemelerini ekleyip yoğuralım. Yumuşak bir hamur olması için ununu azar azar ekleyelim.
Hamuru yoğurduktan sonra küçük bezeler yapalım benim malzememden 24 adet çıkıyor (orta boy tepsi için)
Hamuru açmak için mısır nişastasını ve unu karıştıralım yapmış olduğumuz bezelerden tepsi büyüklüğünde yufkalar açalım. Ben bezelerin arasına nişasta ve unlu karışımdan serperek 3’er yada 4’er olmak üzere üst üste koyarak açıyorum. Açtığımız yufkaların arasına ister iki kerede ister tek seferde ceviz serpelim. (ben 12 tane yufkadan sonra ceviz serptim, tek seferde) yufka açma işlemi bittikten sonra kare kare dilimleyelim.
Tavada sıvı yağı ve tereyağı kısık ateşte 7-8 dakika ocakta tutalım. İyice ısınan sıvı yağı baklavanın üzerine gezdirelim.
200 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirelim.
Pişen baklavamızı 5 dakika dinlendirdikten sonra soğuyan şerbet ile birleştirelim. Afiyet olsun…




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder