26 Şubat 2016 Cuma

Hindistan cevizli tatlı (cocostar tatlı)


Malzemeler:
1 adet yumurta
100 gram tereyağ (eritilmiş ve soğumuş)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
3  çay bardağı irmik
1 çay kaşığı kabartma tozu
Vanilya
Un

İç malzeme;
1 su bardağı hindistan cevizi

Şerbeti:
3 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı:
Öncelikle şeker ve suyu kaynatıp indirmeye yakın limon suyu ekleyip ocaktan alıyoruz ılımaya bırakıyoruz.
Yoğurma kabımızda malzemeleri karıştırarak az az un ilavesi yaparak (sert olmayacak şekilde) hamurumuzu yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içersine biraz hindistan cevizi ekleyip hamuru yuvarlıyoruz tepsiye diziyoruz. 180 derecede alt üst kızarana kadar (25 dk) pişiriyoruz.
İkiside ılık olacak, tatlımızı şerbetliyoruz. 2 saat dinlendirdikten sonra kaymak ile servis ediyoruz, enfess bir tatlı kesinlikle tavsiye ederim:) 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder