23 Şubat 2016 Salı

KAĞIT KEBABI



Malzemeler:
3 adet böreklik yufka 

Üzeri için:
Sıvıyağ

İç harcı:
350-400 gr kuşbaşı et 
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı sıcak su
Yarım tatlı kaşığı salça 
Baharatlar
Tuz

Hazırlanışı:
Kuru soğan ve sarımsağı sıvıyağ ile kavuruyoruz sonra ufak doğranmış etleri ekleyip kavuruyoruz kısık ateşte 10 dk kadar. Sonra ufak doğranmış patates ile havucu ve salçayı,baharatları,tuzu ekliyoruz sıcak suyuda döküp pişirmeye bırakıyoruz.

Bir yufkayı tezgaha seriyoruz yanlamasına  kesiyoruz iki parça elde ediyoruz. Orta kısmına iç harc ekleyip iki yanlardan sonra düz bi şekilde kapatıyoruz (zarf gibi) tepsiye diziyoruz üzerine biraz sıvıyağ  sürüp 200 derecede 15 dk kadar üzeri kızarana kadar pişiriyoruz çıtır çıtır ve doyurucu mükemmel bir lezzet tavsiye ederim afiyetle ;)) 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder