12 Şubat 2016 Cuma

KARA LAHANA SARMASI


Malzemeler:
4 bağ kara lahana
Zeytinyağ

İç harcı:
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı salça
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Baharatlar
Tuz
Sıvıyağ

Hazırlanışı:
Kara lahanayı çok az haşlıyoruz.
İç harc malzemelerin hepsini karıştırıyoruz 
Kara lahanaların  kalın olan damar kısımlarını bıçak ile aldıktan sonra iç harctan ekleyip sarıyoruz tencereye dizip çok az salça ve zeytinyağ ekleyip sarmaları 2 parmak geçecek kadar  sıcak su ilave edip, kısıp ateşte pişiriyoruz. İsterseniz sarmaların üzerine ufak bir tabak kapatın, sarmalarınız pişerken açılmasın diye. 
Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz afiyetle ... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder