12 Nisan 2016 Salı

İÇLİ KÖFTE



İçli Köfte (Yöresel) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1.5 su bardağı esmer düğürcek
  • 2 su bardağı sıcak su (yaklaşık)
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı un
  • kimyon (yarım çay kaşığı)
  • karabiber (yarım çay kaşığı)
  • kırmızı pul biber (yarım çay kaşığı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • nane (yarım çay kaşığı)

iç harcı:

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • karabiber (yarım çay kaşığı)
  • kırmızı pul biber yarım çay kaşığı)
  • tuz (yarım çay kaşığı)

İçli Köfte (Yöresel) Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle geniş bir kabın içerisine,  esmer düğürümüzü alalım ve yaklaşık 2 su bardağı sıcak su ile ıslatalım. Daha sonra şişen düğürümüzün içerisine un, salça ve baharatları ilave edip yoğuralım.

iç harcını hazırlayalım:
Tavamızın içerisine kıyma ve doğranmış kuru soğanı ekleyelim ve kavuralım daha sonra baharatları ilave edip ocaktan alalım.

Yoğurduğumuz köfteden ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük parçalar kopartalım ve yuvarlayalım. Tam orta kısmını biraz açalım ve iç harcımızdan ilave edip kapatalım. Yassı yuvarlak biçimde köfte şeklini verelim.

Yanmaz tavanın içerisine çok az sıvı yağ gezdirip köftelerimizi iki taraflı pişirelim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder