4 Nisan 2016 Pazartesi

LAHANA SARMASI


Malzemeler:
Beyaz lahana

İç harcı
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı salça
1 adet rendelenmiş kuru soğan
İnce doğranmış maydanoz ve dereotu
Kimyon
Karabiber
Pulbiber
Tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı:
Lahanaları haşlayıp yıkıyoruz süzgece alıyoruz.
İç harc malzemelerini karıştırıyoruz.
Lahana yapraklarına iç harc ekleyip sarıyoruz tencereye diziyoruz. Üzerine biraz tuz, biraz sıvıyağ,1 tatlı kaşığı salça ve sarmaları 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekliyoruz üzerine bir tabak kapatabiliriz pişerken sarmalar açılmasın diye. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder