12 Ekim 2016 Çarşamba

AŞURE TARİFİ




Aşure Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1.5 su bardağı kuru kayısı
  • 1.5 su bardağı kuru incir
  • yarım su bardağı kuru üzüm
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 elma
üzeri için:
  • tarçın
  • badem
  • Ceviz içi
  • nar

Aşure Tarifi'nin Yapılışı

1 gece önceden:
Kuru fasulye ve nohut ıslatılır.
Buğday ıslatılır (ertesi gün kolay haşlanabilmesi için)
Yapım aşamasında ilk önce; fasulye, nohut ve buğday haşlanır. Daha sonra derin ve geniş bir tencerede su kaynatılır önce buğday eklenir daha sonra kuru fasulye ve nohut eklenip pişirilir. En son toz şeker, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir ve elma ilave edilip pişirilir kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp kaselere eklenir. Biraz ılındıktan sonra üzerine nar, ceviz içi, badem, tarçın vs. tercihinize göre üzeri süslenir.
(şeker ve kıvamı tamamen size kalmış …şekerli olsun derseniz biraz daha toz şeker ilavesi yapabilirsiniz, kıvamı koyu olsun derseniz de,1 kaşık nişastayı suda eritip kaynadıktan sonra ilave edebilirsiniz)
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder