30 Ekim 2016 Pazar

İÇLİ MANTI



Malzemeler
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • İçi için;
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Maydanoz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Üzeri için;
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Çok az sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Kırmızı pul biber
  • Nane
  • 1 kase sarimsakli yoğurt
Hazırlanışı
Kabın içerisine kıymayı, rendelenmiş kuru soğanı, ince doğranmış maydanozu alalım, çay kaşığının ucu ile de baharatları ekleyip karıştıralım. İç harcımız hazır. Yoğurma kabımızın içerisine un, su, yumurta ve tuzu alalım, yoğuralım (çok yumuşak bir hamur olmasın). Hamurdan bezeler alarak açalım kare şeklinde keselim, içerisine iç harcımızdan ilave ederek mantı şeklinde bükelim. Ocağa tencere ile su koyalım, su kaynadıktan sonra tuz atalım, daha sonra mantıları ilave edelim ve orta hararetli ateşte 15 dk kadar pişirelim. Küçük bir tavanın içerisine tereyağı, sıvı yağ, salça, nane ve kırmızı pul biberi alalım kavuralım. 1 kase yoğurdu çırpalım üzeri için. Pişen mantıları servis tabağına alalım, üzerine yoğurdu dökelim, onun üzerine de salçalı sosu gezdirelim. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder