9 Ekim 2016 Pazar

KISIR TARİFİ



  • 1 su bardağı ince bulgur
  • yarım limon
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • yeşil soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • marul
  • 1 adet domates
  • dereotu
  • kırmızı pul biber
  • kara biber
  • tuz
  • sıvı yağ
İnce bulgurumuzu sıcak su ile ıslatalım.
Tavamızın içerisine kuru soğanı doğrayalım kavuralım. Baharatları ve salçayı ilave edip ocaktan alalım, bulgur ile karıştıralım.
Marulu,maydanozu,kırmızı biberi,dereotunu,yeşil soğanı,domatesi doğrayalım, bulgurlu karışıma ilave edelim. Limon suyunu da döktükten sonra tekrar karıştıralım ve servis edelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder