29 Ekim 2016 Cumartesi

LAHANA ve HAVUÇ TURŞUSU



Lahana Havuç Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy lahana
  • Yarım kilo havuç
  • 1,5 su bardağı tuz
  • 1 su bardağı sirke
  • 4 baş sarımsak

Lahana Havuç Turşusu Tarifi Yapılışı

Lahanaları küçük parçalara böldükten sonra yıkayıp kenara alalım, havuçları da halka halka doğradıktan sonra kenara alalım. Sarımsakların da kabuklarını soyalım ve bütün bütün bırakalım (doğranmayacak). Kavanozun içerisine lahana, havuç, sarımsak olarak rastgele hepsinden ekleyelim. Daha sonra tuz ve sirkeyi ekleyelim en son da üzerine kavanozun tamamını kaplayacak şekilde su ilave edelim. 2-3 hafta sonra turşu hazır. Turşuyu oda sıcaklığında ve güneşi direk almayan bir yerde muhafaza edelim. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder