9 Ekim 2016 Pazar

MERCİMEK KÖFTESİ





  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 litre su
  • 2 su bardağı düğür(ince bulgur)
  • 1 kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 demet maydanoz
  • Tuz
  • Limon


Öncelikle bir tencerede mercimeğimizi (yaklaşık 1lt. su ile) haşlayalım, bir miktar suyu kalacak Şekilde ocaktan alalım, Düğürümüzü (ince bulgurumuzu) ilave edelim limon suyunu da ekledikten sonra üzerine kapak kapatıp bekletelim (10-15 dk.)
Sosu için: Tavamızda zeytinyağını döküp, kuru soğanı kavuralım (pembeleşinceye kadar) salçayı ve baharatları da ekleyelim,dinlenen mercimek ve düğürlü(ince bulgur) karışımın içine sosu ilave edelim iyice yoğuralım, en son şekil verme işlemine baslamadan, ınce kıyılmış maydanozu da ekleyelim ve köfte şeklini vererek servise hazır hale getirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder