29 Ekim 2016 Cumartesi

MUZLU YAŞPASTA



Malzemeler
  • Keki için:
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 çay bardağı tozşeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1. 5 su bardağı un
  • Muhallebisi:
  • 2 su barsagi süt
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Uzeri için:
  • 1 su bardağı sut
  • 1 poset kremsanti
  • Arasi için:muz ya da istediginiz bir meyve olabilir
  • Keki islatmak için 1 su bardağı süt
Hazırlanışı
Kek malzemelerini cirpip pişiriyoruz
Muhallebi için: un, süt ve şekeri karıştırıp pişiriyoruz, kaynamaya baslayinca ocagin altini kisip margarin ekliyoruz 5 dk sonra ocaktan alıyoruz.
Keki ortadan ikiye kesip kekin iç kisimlarini 1 su bardağı süt ile ıslatıp sonra ılıyan muhallebiyi dökup meyve ekliyoruz ben muz ekledim diğer keki üzerine kapatıp kremsanti sürup dolapta en az 2 saat bekletiyoruz afiyetle😄


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder