9 Ekim 2016 Pazar

TOST MAKINESINDE BÖREK



Malzemeler
  • 1 kg  böreklık yufka
  • Sıvı yağ (kızartmak için)
İç harcı;
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Maydanoz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Nane
  • Tuz

 Patatesleri haşlayalım, soğumaya bırakalım, ardından rendeleyerek bir kaba alalım. Minik bir tavanın içerisinde 1 ufak kuru soğanı doğrayıp kavuralım, üzerine 1 tatlı kaşığı salça ekleyelim, baharatları da ekleyip ocaktan alalım. Patatesi rendelediğimiz kabın içerisine salçalı sosu ekleyelim, ince kıyılmış maydanozu da ilave ettikten sonra karıştıralım. Yufkaların her birini önce 4’e daha sonra her parçayı 3’e keselim (isterseniz 2’ye de kesebilirsiniz). Üçgen şeklindeki yufkaların kenarlarına iç harcından ilave ederek rulo şeklinde saralım. Bir bardak su alalım ve yufkanın uç kısmını suya batıralım yapışması için. Sonra tost makınemıze bıraz tereyag alalım boreklerımızı dizip iki taraflı kızarana kadar pişirelim. afıyet olsun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder