18 Kasım 2016 Cuma

SOĞAN HALKASI







   

2 adet buyuk boy kuru soğan

    2 çay bardağı un
   2 çay bardağı mısır ya da bugday  nişastası
   1 çay kaşığı tuz
   Yarım çay kaşığı karabiber
   Yarım çay kaşığı kırmızı biber
   1 adet yumurta
   1 çay bardağı maden suyu

   Galeta unu

HAZIRLANIŞI:
Öncelıkle soganları dılımleyıp sonra yuvarlak bır sekılde tek tek ayıralım.

sonra çırpma kabımızın ıcerısıne un,nısasta,tuz,karabıber,pulbıber,yumurta ve maden suyununu ekleyıp cırpalım.

galeta ununu tabaga dokelım.

tavaya sıvıyagımızı alıp kızdıralım.

soğan halkalarını önce çırptığımız sosa sonra galeta ununa bulaıp kızgın yağa atıp iki taraflı orta ateşte kızartalım.
afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder