18 Kasım 2016 Cuma

TARÇINLI GEVREK KURABİYE




 MALZEMELER:
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta beyazı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket erıtılmıs sogumus margarin
  • 3. 5-4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı tepeleme dolu tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

 HAZIRLANIŞI:
 Yoğurma kabımıza malzemelerın hepsını alıp yoguralım ufak paraçalar koparıp yuvarlayıp fırın tepsısıne dızelım 200 derecede 20 – 25 dk kadar pısırelım fırından cıkan kurabıyelerın uzerıne sıcakken pudra şekerı ve tarcını karıstırıp serpıstırelım. Afıyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder